Hoe koppel ik mijn e-mailboxen aan Gmail?

Email box gebruiken/importeren in Gmail

Als je wilt dat e-mail geadresseerd aan mailboxen die je hebt aangemaakt op jouw domein in Gmail terecht komen, dan kun je gebruik maken van de importeer functie van Gmail. Dit is een meer betrouwbare manier dan het aanmaken van een Doorstuur e-mailadres dat de e-mail doorstuurt naar je Gmail account omdat de e-mail niet per ongeluk als spam kan worden aangemerkt.

Een voorbeeld. Je gebruikt voornaam.achternaam@gmail.com, maar je wilt ook email voor info@domeinnaam.nl ontvangen in je Gmail account. Dan kun je alle e-mail aan info@domeinnaam.nl eenvoudig ook ontvangen in je Gmail box.

Als je momenteel de e-mail doorstuurt, moet je eerst in het Control Panel op ac.managedomain.nl het doorstuur adres verwijderen, en het adres aanmaken als Mailbox. Het overzicht van de instellingen kun je het beste bewaren, want deze heb je nodig in de volgende stappen.

Na het aanmaken ga je naar Gmail en klik je op het instellingen wieltje (rechtsbovenin).

Kies vervolgens voor settings (instellingen). Vervolgens kies je voor Accounts and Import. In dat tabblad klik je op Add a POP3 mail account (Je eigen POP3-mailaccount toevoegen).

In het pop-up scherm dat verschijnt vul je de mijn_naam@domeinnaam.nl in, en volg je de stappen. Let op dat je POP3 Username (gebruikersnaam) het gehele e-mailadres is, dus info@domeinnaam.nl en niet zoals Gmail voorstelt alleen het eerste gedeelte (info).

De in en uitgaande servernaam staat in het overzicht van instellingen na het aanmaken van de e-mailbox. De servernaam eindigt normaliter op ....managedomain.nl