Hoe importeer ik een database back-up met phpMyAdmin?

Hoe kan ik een database back-up (SQL file) importeren in mijn website?

Log hiervoor in op het Customer Care Center via https://www.managedomain.nl. Vervolgens kies je het domein waar je de database op wilt gebruiken en kies je voor database beheer en vervolgens Database(s) bekijken.

Er opent zich nu een nieuw venster, waarin je gevraagd wordt om de database inloggegevens. Vul hier de gegevens in die je in de e-mail met bestellingsgegevens hebt ontvangen (vermeld onder het kopje MySQL Database).

Na het inloggen bevindt je je in de database beheer omgeving (phpMyAdmin). Kies één van de database in het linkergedeelte van je scherm, bijvoorbeeld de eerste. Tip: Achter elke database staat het aantal al aanwezige tabellen. Als hier niets achter staat is de database nog leeg en kun je die dus veilig gebruiken.

Nadat je een database hebt geselecteerd klik je linksbovenin je scherm op “Importeer”. Vervolgens klik je op bladeren om het database bestand te selecteren. Dat kan een .SQL bestand zijn, maar je kunt ook een ingepakt bestand (.tar.gz) selecteren, deze wordt dan automatisch eerst voor je uitgepakt.

Klik vervolgens op start, en als het goed is zie je na even wachten (zeker als je een grote database importeert, dan kan dit even duren) aan de linkerkant alle tabellen verschijnen die zijn geïmporteerd. Als je foutmeldingen tegenkomt, kan het zijn dat je database te groot is om handmatig te importeren, of wellicht heeft je gebruiker niet genoeg rechten op de database. Neem in dat geval even contact met ons op en dan lossen we dat graag voor je op!

Bekijk de videohandleiding