E-mail account configureren in iPhone

In dit artikel wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een e-mail account kunt configureren in een iPhone toestel. De stappen worden toegelicht door middel van schermafbeeldingen.

Benodigde gegevens

Nadat je een e-mailadres hebt aangemaakt in het Customer Care Center van Hensel Hosting, kun je vervolgens met deze gegevens je iPhone instellen om daarop e-mail te ontvangen.

Let op: Als je wel onze SMTP server instelt, maar geen gebruikersnaam en wachtwoord instelt voor "uitgaande e-mail" krijg je bij het verzenden een foutmelding: "Relay Acces Denied".

De servernaam voor jouw domein vindt je door in het Customer Care Center de gegevens van een e-mailbox opnieuw op te slaan (zonder wijzigingen). Dan krijg je alle gegevens te zien waaronder de server naam.

Benodigde gegevens: Voordat je de stappen volgt, is het belangrijk dat je de volgende gegevens bij de hand hebt;

1. E-mailadres;
  2. E-mailgebruikersnaam;
  3. E-mailwachtwoord;
  4. Server voor inkomende e-mail;
  5. Imap of Pop3;
  6. Server voor uitgaande e-mail
  7. Poort

E-mailaccount stap voor stap instellen

Stap 1: Zet je iPhone toestel aan en kies voor "instellingen";
Stap 1 - iPhone email instellen

Stap 2: Scroll omlaag en kies vervolgens voor "Mail, contacten, Agenda";
Stap 1a - iPhone email instellen

Stap 3: Kies voor "Nieuwe account";
Stap 1 b - iPhone email instellen

Stap 4: Kies voor "Anders";
Stap 1c - iPhone email instellen

Stap 5: Kies voor "Voeg Mailaccount toe";
   Stap 1d - iPhone email instellen

Stap 6: In onderstaand scherm krijg je een aantal opties te zien, we lichten ze één voor één toe (zie benodigde gegevens);
  1. Naam: Geef hier een naam op voor het mailaccount
  2. E-mail: Jouw e-mailadres
  3. Wachtwoord: Het wachtwoord van het betreffende e-mailaccount;
  4. Beschrijving: Beschrijving van het e-mailaccount

Stap 2 - iPhone email instellen

Stap 7
  • Wil je Pop gebruiken? Kies dan voor "Pop";
  • Wil je Imap gebruiken? Kies dan voor "Imap"

IMAP: De e-mail blijft op de server staan waardoor je het vanaf meerdere apparaten kunt benaderen.

Pop: De e-mail wordt doorgestuurd naar je apparaat. Blijft niet op de server staan.

In onderstaand voorbeeld is uitgegaan van IMAP, indien je POP wilt gebruiken klik je op "POP".

Stap 2a - iPhone email instellen

Stap 8 Met de rode iconen worden de stappen weergegeven;

1. E-Mail; Jouw e-mailadres
2. Beschrijving; Beschrijving e-mailaccount

Server Inkomende Post

3. Hostnaam; servernaam (bijvoorbeeld mrpurple.managedomain.nl)
4. Gebruikersnaam; jouw e-mailadres
5. Wachtwoord; het wachtwoord van jouw e-mailaccount

Server Uitgaande Post

6. Hostnaam; servernaam (bijvoorbeeld mrpurple.managedomain.nl)
7. Gebruikersnaam; voorvoegsel.domein.extensie (dus: je e-mailadres met een punt ipv een @)
8. Wachtwoord; het wachtwoord van jouw e-mailaccount

Stap3 - iPhone email instellen

Stap 9; Opslaan gegevens Het volgende scherm verschijnt. Kies voor "Bewaar". Je nieuwe e-mailaccount is nu aangemaakt. Eventueel kun je er hier voor nog voor kiezen om notities aan/uit te zetten.

Stap 4 - iPhone email instellen

Stap 10; De eerste e-mail ontvangen Je e-mailaccount is klaar voor gebruik. Je kunt nu e-mails verzenden (smtp) en ontvangen (pop/imap). Open je "emailprogramma" op de iPhone Je zou onderstaande testmail ontvangen moeten hebben;

Stap 7 - iPhone email instellen

Stap 11. Optionele controlere Geavanceerde instellingen indien je de SMTP instellingen achteraf nog wilt aanpassen of controleren.

SMTP Instellingen

Kies voor "SMTP; mrpurple.managedomain.nl" Je komt in onderstaand scherm terecht;

1. Server: Deze moet "aan" staan;
2. Gebruik SSL: Zet deze op "aan";
3. Serverpoort: voor SMTP is dit 587 (STARTTLS) of 465 (SSL)

Stap 6 - iPhone email instelen

Apple Inc., iPhone en iPad zijn op geen enkele manier verbonden met Hensel Hosting BV, daarom levert Hensel Hosting BV buiten deze handleiding geen support op het gebruik van de iPhone en iPad van Apple Inc.