Mac Mail Certificaat waarschuwing

Op inkomende e-mail (IMAP en POP3) is een beveiligde verbinding mogelijk. Als je bij het aanmaken van de account een onbeveiligde verbinding hebt gebruikt kan het echter zijn dat Mail nu alsnog de verbinding wijzigt naar beveiligd (SSL). Het is dan echter van belang de inkomende servernaam correct in te stellen, om te voorkomen dat je een Certificaat waarschuwing krijgt.

Alternatief is het certificaat te bekijken en deze eenmalig accepteren of geen TLS te gebruiken (sterk afgeraden)

Servernaam wijzigen in Mail

Als je momenteel “mail.” (of soortgelijks) hebt ingesteld als inkomende servernaam, dan kun je dit wijzigen naar: “servernaam.managedomain.nl”. De servernaam voor jouw domein vindt je door in het Customer Care Center de gegevens van een emailbox opnieuw op te slaan (zonder wijzigingen). Dan krijg je alle gegevens te zien waaronder de server naam.

In dit voorbeeld gebruiken we “cloudnice.managedomain.nl”.

Vervolgens kun je deze servernaam invullen in Mail. Klik daarvoor linksboven op Mail->Accounts. Selecteer de e-mailaccount waar het om gaat (info@mijndomeinnaam.nl). Klik nu onderaan op Geavanceerd (Advanced). Je kunt hier de servernaam wijzigen.

changeservername

Alternatief: Accepteer certificaat

Accepteer eenmalig het *.managedomain.nl certificaat als Mail de Certificaat waarschuwing toont. Klik daarvoor op Toon Certificaat (Show certificate)->Klik op Vertrouwen(Trust) en selecteer Altijd vertrouwen (Always Trust). Klik vervolgens op Verbind (Connect).

certificaataccepteren

Alternatief 2: geen TLS

Als bovenstaande niet lukt, kun je ook de beveiliging uitschakelen.

Dit raden we niet aan, zeker niet als je veel onderweg bent met de computer. Als je op een thuisverbinding zit en niets werkt, kan het echter een (tijdelijke) oplossing zijn.

Dat kan via Mail->Voorkeuren (Preferences). Hier zie je het overzicht van je e-mailadressen als je er meerdere hebt. Klik op het e-mailadres waar het om gaat, en klik op het tabblad Geavanceerd (Advanced). Vink nu uit “Gebruik SSL (Use SSL)”. Klik op het rode kruisje en kies voor Bewaren (save) om de instellingen op te slaan.

disabletls

Technische informatie voor IMAP: Poort 143. Protocol: STARTTLS. Voor POP3: Poort 110. Protocol: STARTTLS. Dit wordt ook wel explicit TLS genoemd.