WordPress Reacties/Comments aan of uit zetten

Als je geen reacties nodig hebt, of te veel reacties/spam ontvangen, dan kan het handig zijn om de instellingen aan te passen, zodat je niet teveel ongewenste comments (spam) krijgt.

• Hieronder staat beschreven hoe je ze per blog post aan of uit kan zetten.
  • Daaronder staat beschreven hoe je ze automatisch uit kunt zetten na bijvoorbeeld 14 dagen.

Voor een bepaalde blog post de comments/reacties aan of uit zetten

Kies in het linker menu Posts > All Posts.

Zoek dan naar de blog post die je wil aanpassen en hover met je muis over de titel en klik op Quick Edit:

Klik dan Allow Comments aan of uit, en klik op Update om het op te slaan.

Voor alle blog posts de comments/reacties uit zetten na 2 weken

Om te voorkomen dat je veel spam comments krijgt kan je deze automatisch uit zetten na 2 weken.

Kies in het linker menu Settings > Discussion.

Klik dan op Automatically close comments on articles older than 14 days. Je kunt het aantal dagen eventueel aanpassen. Klik daarna onderaan op Save Changes.