Cronjobs aanmaken

Hoe stel ik cronjobs in?

Cronjobs kun je instellen via het Customer Care Center op https://www.managedomain.nl.

Wat zijn cronjobs?

Cronjobs zijn in feite alleen URL's die op specifieke tijden (bijvoorbeeld 1 keer per dag, of 1 keer per week) worden aangeroepen. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor backups of onderhouds taken, maar wat die taken zijn ligt geheel aan het script wat wordt aangeroepen.

Voorbeeld:

Als je een PHP script hebt, bijvoorbeeld mijnsite.nl/dbbackup.php en je daarin code hebt die een backup maakt van je database en die aan jou mailt, kun je een cronjob maken die mijnsite.nl/dbbackup.php elke nacht om 04:00 aanroept bijvoorbeeld.