PHP7 Upgrade issues

Na een upgrade naar PHP7 kan het zijn dat (delen van) je website of applicatie niet meer werken. In het geval van WordPress zal dit meestal liggen aan zeer verouderde/niet meer onderhouden plugins. Je kan deze plugins dan updaten of verwijderen/vervangen. Voor maatwerk applicaties is soms meer werk vereist.

Volledige lijst: http://php.net/manual/en/migration70.incompatible.php

PHP Fatal error:  Uncaught Error: Call to undefined function mysql_connect() in ...
Reden: All ext/mysql functions were removed

Dit is tijdelijk op te lossen via de volgende code in elke PHP file die dit nodig heeft (of door deze op te nemen in een bestaande include file):

// include mysql compatibility class for PHP7
if(version_compare('5.6.0', PHP_VERSION) < 0)

{
include_once('inc/mysql.php');

}

En het gebruik van de onderstaande mysql file die dan in de folder inc/ geplaatst moet worden:
https://github.com/dshafik/php7-mysql-shim/tree/master/lib

PHP Parse error: syntax error, unexpected 'new' (T_NEW)

Reden: New objects cannot be assigned by reference

Oplossing: verwijder & op de regel die in de error wordt genoemd