Laat je domeinnaam niet afpakken / Don't let scammers steal your domain name

View English version

Een tijdje terug alweer, waarschuwden we voor oplichters: je krijgt een telefoontje waarin je voor veel geld een “eenmalige” kans krijgt om je bedrijfsnaam te registreren als .com en/of .eu. Achteraf tegen schandalig hoge tarieven. Ook actueel de emails of brieven om je domein te verlengen, waarbij het feitelijk een verhuizing naar een provider betreft.

Nu was er een verhaal over een nep-advocaat die dreigende brieven schreef naar eigenaren van domeinnamen waarin ze werden opgeroepen om de domeinnaam binnen 48 uur over te dragen… of anders een boete van $100.000, ja da’s wel even schrikken. Want het kan natuurlijk wel voorkomen dat een groot bedrijf contact met je opneemt, omdat je een domein hebt dat een ietsie pietsie lijkt op één van hun handelsnamen.

Wat kunnen we hier nou van leren?

  1. Allereerst rustig aan. Als iemand contact met je opneemt, neem even tijd om na te denken. In bovenstaande gevallen gaat er vooral iets mis als je direct ingaat op de aanbieding of eis.
  2. Moet er snel een domeinnaam vastgelegd worden, doe het dan bij je eigen hostingprovider. Je betaalt dan niet veel en je komt niet voor verrassingen te staan.
  3. Stel de identiteit vast van degene die contact opneemt. Vaak zie je via Google al wat voor vlees je in de kuip hebt.
  4. Neem eventueel contact op met je adviseur (of geef ons een belletje, we staan voor je klaar).

Heb je ervaring met bovenstaande zaken, ik ben benieuwd naar je verhaal en tips.

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.