Hoe beveilig ik een directory met een gebruikersnaam en wachtwoord?

Het afschermen van een directory met een gebruikersnaam en wachtwoord kan eenvoudig via het Customer Care Center. Let op, dit kan alleen voor folders direct in de www/ map. Om subfolders dieper in je website te beveiligen,  kun je zelf de .htaccess en .htpasswd bestanden genereren via onze tool.

Na inloggen kies je voor het domein waar je dit voor wilt instellen. Kies vervolgens voor “Mappen Beveiliging”.

Eerst maak je een gebruikersgroep met minimaal 1 gebruiker aan op de volgende manier

Klik op “Groepen en Gebruikers beheren”->”Nieuw Groep”. Geef een naam op, bijvoorbeeld “beheerders” en klik op “aanmaken”.

Als je minimaal 1 groep hebt aangemaakt kun je nieuwe gebruikers toevoegen. Klik op “Nieuwe Gebruiker”, selecteer eventueel de groep, geef een gebruikersnaam en wachtwoord op, en kies voor Aanmaken. Je kunt dit proces herhalen voor alle gebruikers die je wilt toevoegen aan de groep.

Je kunt nu een map beveiligen.

Kies voor Terug, om terug te keren naar het hoofdscherm voor Mappen Beveiliging. Kies voor “Beveilig een map”, en geef de directory op die je wilt beveiligen, en de groep die je zojuist hebt aangemaakt. Let op: Als je "/" selecteert, zet je een wachtwoord op je gehele domein!

Na het aanmaken kan het enkele minuten duren voordat de directory echt beveiligd is. Surf na 10 minuten naar de map, en je zou dan een pop-up inlogscherm moeten krijgen.