Domein mappen (doorsturen) naar Wix / Forward domain to Wix

English version is not available

Als je een website bij Wix hebt gemaakt, en je een domeinnaam hier heen wil doorverwijzen kun je dit eenvoudige regelen via het Customer Care Center. Daarvoor heb je echter eerst wat gegevens* van je Wix account nodig. Let op dat je hiervoor ook een betaalde account nodig hebt, anders werkt domain mapping niet.

Opmerking: de engelstalige handleiding staat bij hier bij Wix met scherm-afbeeldingen. Standaard vragen zij de nameservers te wijzigen. Daarmee leg je het volledige beheer echter bij Wix, waardoor b.v. e-mail niet meer zal werken op het domein tenzij je dit opnieuw bij hen instelt. Veiliger is het om alleen het domein te verwijzen via DNS (pointen). Als je geen e-mail of andere diensten gebruikt op het domein kun je echter ook aan ons vragen de nameservers op Wix in te stellen, volg dan deze handleiding.

*De gegevens vraag je op op de volgende manier:

Log in bij Wix, en klik op subscriptions->domains en kies "Use a domain you already own"->Connect your domain to Wix but keep your current registrar.

Vul nu je domeinnaam in bij "Setup with Wix"

Kies de site die je wilt koppelen, en bevestig dit.

Klik vervolgens op Other->Setup with registrar->Done

Je zal nu een overzicht van de instellingen te zien krijgen om het domein naar ons te wijzen. Noteer deze instellingen.

Log vervolgens in op je Customer Care Center. Na inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord kies je voor het domein dat je wil koppelen aan je Wix website. Klik daarna op Name Servers, en voer de informatie van Wix in.

Let op: zorg dat je oude CNAME en A records voor www en het domein (@) verwijderd, je gaat ze namelijk vervangen met de waardes van Wix, en als ze dubbel voor komen zorgt dat voor een niet functionerend domein. Maar verwijder niet het mail record, anders werkt je mail op dit domein niet meer.