Een domeinnaam overnemen/overkopen / Buy a domain from a third party

View English version

Is het domein nu in quarantaine?

Als het domein nu in quarantaine is, let dan op om te voorkomen dat het misgaat. De huidige eigenaar moet dan nu zo spoedig mogelijk de domeinnaam uit quarantaine halen (als dat nog kan) door contact op te nemen ofwel met support@sidn.nl (voor een .nl domein) dan wel via de huidige provider/registrar.

Als het domein uit quarantaine komt, dan is het domein weer vrij te registreren voor iedereen. Je hoeft de verkoper dan ook niet te betalen, maar erger nog, het kan dus door iedereen geregistreerd worden, en meestal gebeurt dat ook direct na het vrijkomen. Je hebt dus vrij weinig zekerheid dat het domein in je handen komt op die manier.

We hebben een systeem ontwikkeld dat de domeinnaam probeert te registreren zodra het kan. Als je wilt kunnen we dat in werking stellen, maar het is geen garantie. Als iemand sneller is, dan is de domeinnaam kwijt.

Als het even kan moet de huidige eigenaar het dus uit quarantaine halen. Als dat nog kan, dan kost het in vrijwel alle gevallen geld. Let hierbij op dat per provider het bedrag kan verschillen.

Werkwijze

Meestal stort je als koper het geld dan in een depot van een derde partij die je beide vertrouwd. De eigenaar van het domein, de verkoper, schrijft daarna het domein op naam van de koper over (houderwijziging) en een eventuele verhuizing naar een andere provider van de koper wordt ingezet. Als de derde partij dat dan gecontroleerd heeft, maken ze het geld over naar de verkoper. Dat kan bijvoorbeeld via een partij als Sedo.

We hebben ervaring met het begeleiden van het aankoop proces. Neem contact met ons op als we je van dienst kunnen zijn.

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.