Verhuizen van een domeinnaam / Transfer a domain name

View English version

Verhuizing aanvragen

Het verhuizen van je domein regel je in een aantal simpele stappen. Je kunt hier je domeinnaam invoeren, en deze bestellen met het pakket dat je nodig hebt. Als je nog niet weet welk pakket je nodig hebt, kun je ook eerst hier kijken.

Je ontvangt na het bestellen direct een bevestiging van je bestelling per e-mail, en uitleg over de vervolgstappen.

Je kunt ook de volledige verhuizing van domeinnaam én hele website door ons laten verzorgen. Klik hier voor meer informatie.

Begin met verhuizen

Vervolgstappen

Opzeggen bij je huidige provider

Informeer je huidige provider dat je de domeinnaam wilt wegverhuizen en vraag het TOKEN aan (voor .nl domeinen) of de AUTH/EPP code (voor de meeste andere extensies). Met deze TOKEN of AUTH/EPP code zet je bij Hensel Hosting de verhuizing in gang.

Let op: hef nooit de domeinnaam op bij de huidige provider! Dan kunnen andere partijen de domeinnaam namelijk ook wegkapen.

Wanneer jij het wilt, gebeurt het.

Daarna zullen wij jouw domein verhuizen wanneer je dit in gang zet. De meeste klanten willen bij een verhuizing namelijk eerst hun website en email helemaal goed hebben ingesteld, voordat de domeinnaam verhuisd mag worden. Daarom kun je zelf via een link de verhuizing starten (deze link staat in de e-mail met onderwerp “Kan de verhuizing beginnen voor <jouw domein>”).

Tijdsduur verhuizing .nl-domeinnaam

Nadat je de verhuizing in gang hebt gezet kan het tot vijf dagen duren, voordat de verhuizing is doorgevoerd. Dit hangt af van de medewerking van je oude provider.  De vertraging komt door de werking van SIDN en het internet en kan helaas niet sneller. Voor bezoekers maakt het feitelijk weinig uit, omdat ze tijdens de verhuisperiode via de oude of de nieuwe server de website kunnen blijven bekijken. Als de website op de nieuwe server is gezet, merkt de bezoeker dat niet.

Tijdsduur verhuizing overige domeinnamen

Voor de meest gebruikte extensies zoals .com/.net/.org wordt er voor verhuizing nog een toestemmings email naar de eigenaar of het administratief contact van de domeinnaam verstuurd (e-mail komt uit de WHOIS). Na die goedkeuring kan het nog ongeveer vijf werkdagen duren voordat er een akkoord is, dit is afhankelijk van het domeinregistratiebedrijf waarmee je huidige hostingprovider zaken doet. Is ook dat akkoord, dan duurt het nog tussen 24-48 uur voordat je website op de nieuwe server (computer) gevonden wordt. Helaas heeft deze vertraging te maken met de werking van het internet en kan het niet sneller (zie onderaan). Voor bezoekers maakt het feitelijk weinig uit, omdat ze tijdens de verhuisperiode via de oude of de nieuwe server de website kunnen blijven bekijken. Als de website op de nieuwe server is gezet, merkt de bezoeker dat niet.

Blijf ik eigenaar van mijn domeinnamen als ik deze naar jullie verhuis?

Een domein dat naar ons verhuisd wordt, verandert alleen van registratieprovider. Je blijft inderdaad gewoon eigenaar van jouw domein.

Zijn er kosten verbonden aan een verhuizing?

Nee, hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Kan ik een verhuizing sneller afronden?

De administratieve handeling kan meestal niet sneller, maar via DNS kun je het domein technisch wel al doorverwijzen naar je nieuwe hostingpakket bij ons. Neem contact met ons op als er haast bij is.