IDN domains puny code xn--

English version is not available

Sommige TLD's waaronder .com en .de (Duitsland) (maar bijv. niet mogelijk voor .nl) staan speciale karakters toe in de domeinnaam.

Als voorbeeld het domein bücher.example dit wordt ook wel weergegeven als xn--bcher-kva.example

De xn-- prefix geeft aan dat het om een domeinnaam met speciale karakters gaat.
Dat wordt in je browser automatisch omgezet. Ook in het control panel wordt het automatisch omgezet (op de meeste plaatsen).
Je kunt het op sommige plekken nog tegenkomen als xn-- bijvoorbeeld op je factuur en in de bestellingsemail.
Ze zijn uitwisselbaar en ze betekenen precies hetzelfde.

Mocht je meer achtergrond willen, dan kun je hier meer lezen over bijv. Punycode en dergelijke:
https://en.wikipedia.org/wiki/Internationalized_domain_name