Hoe maak ik een extra database aan?

WordPress

Voor WordPress hoef je geen database aan te maken, deze wordt voor je aangemaakt als je gebruik maakt van de WordPress One-Click Installer. Deze databases zie je ook in PhpMyAdmin in de vorm: F<gebruikersnaam>_wp0

Overig

Voor elk hostingpakket maken wij standaard een database voor je aan. Deze staat vermeld in de bestellingsgegevens onder het kopje MySQL en is altijd in de volgende vorm: F<gebruikersnaam><nummer>

Sinds augustus 2013 is het ook mogelijk zelf onbeperkt nieuwe databases aan te maken (kosteloos).

Log hiervoor in op het Customer Care Center en kies je domein. Vervolgens klik je op Database Beheer, en log je in met je MySQL gebruikersnaam en wachtwoord. Kies nu voor databases (databanken). Onder Create Databases kun je een naam opgeven met de prefix F<gebruikersnaam>.

Als je gebruikersnaam dus hens1234 is, kun je databases aanmaken volgens deze standaard:

Fhens1234<eigen naam>

Video handleiding