Hoe zeg ik een dienst op? / How to cancel a service?

View English version

Werkwijze domeinnamen en webhosting

Het opzeggen van domeinen kun je doen via het Customer Care Center

Log hiervoor in met je gebruikersnaam en wachtwoord, klik op het domein dat je wilt opzeggen en daarna in het hoofdmenu op "Opzeggen". Als je wil wegverhuizen, geef je de Situatie "Wegverhuizing" door. Als je het domein geheel wil laten vervallen, kies je voor "Opzeggen".

In de meeste gevallen is opzeggen per Vervaldatum het beste. Als je kiest voor per direct opzeggen, wordt het domein direct verwijderd. Je krijgt hierbij geen kosten terug.

Je krijgt dan direct een bevestiging van de opzegging per e-mail. Let op dat de opzegging pas geldig is na het ontvangen van deze bevestiging. Als het om een wegverhuizing van een domein gaat krijg je voor de meeste extensies ook automatisch de auth code automatisch per direct per email toegestuurd en wordt het domein "unlocked" zodat het verhuisd kan worden.

Werkwijze overige diensten

We vragen je uiterlijk één maand van tevoren op te zeggen per e-mail. Wij sturen altijd een bevestiging. Krijg je deze niet binnen vijf werkdagen, neem dan contact met ons op.

Reden

Graag horen we de reden dat je opzegt (uiteraard niet verplicht), zodat wij onze service kunnen verbeteren. Als er onverhoopt aan onze kant iets mis is gegaan willen we het graag met je goed maken.

Fout gemaakt?

Een opzegging kan in veel gevallen nog ongedaan gemaakt worden. Hierbij moeten wij het domein vaak terughalen bij de registrar, en bestanden uit een backup. Hierdoor zijn daar wel kosten aan verbonden, indien het domein per direct was verwijderd, of als je na de vervaldatum dit nog wel terughalen.